Imovane, Zopiclone-avhengighet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, Det har gått opp for meg i den siste tiden at jeg har blitt altfor glad i Imovane. Det har seg slik at jeg har slitt periodevis med søvn store deler av livet, og for et par år siden
tabletter hvite
fikk jeg utskrevet Imovane av fastlegen min, som jeg kunne ta etter behov. Det hjalp som bare det, og i en lang periode var det veldig beroligende å vite at jeg hadde Imovane i skapet so jeg kunne ta en av hvis jeg hadde stressende perioder. Problemet mitt har blitt at jeg har tatt imovane hver eneste kveld i det siste, og effekten av kun 1 tablett er ikke lenger nok for at jeg skal få sove. Nå tar jeg ofte 3-4 for å sovne inn, og ofte er ikke det nok heller. Jeg er klar over at mitt inntak har gått for langt, og jeg vil så gjerne bli kvitt denne avhengiheten. Har dere noen råd om hvordan jeg kan trappe ned forbruket? Jeg har prøvd å slutte tvert flere ganger, men da blir det 2-3 søvnløse netter på rad, noe som gjør det utrolig vanskelig å fungere i jobb på dagtid. Håper på noen råd som kan hjelpe meg å snu skuta.
Mann, 36 år fra Oslo

Problemet du har fått er ikke uvanlig, fordi Imovane er avhengighetsdannende som hjelp for å få sove. Det er mulig du bør trappe deg ned og/eller få annen hjelp for søvnproblemene dine. Uansett bør du kontakte fastlegen din for hjelp, søvnproblemer over tid kan være skadelig for helsen.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.