Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Bad trip

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabis_bildeHei, jeg og et par venner av meg pleide av og til å røyke brunt en liten periode. Det var inget problem, og det var ganske chill. Men så fortalte en kompis meg at brunt kan være skadelig, og at vi bør begyne å ta grønt istedenfor. Så det første vi fikk tak på var et  «sykt bra» stoff han kalte «white widdow». Jeg tok meg selv 4-5 kraftige trekk av jointen og la meg ned på sengen. Så begynte de vanlige virkningene å komme inn. Ting begynte å gå i slow motion av og til, (i hodet mitt selvfølgelig) og jeg følte meg ganske avslappet. Da de andre kom ned, i sengen satt de på pc begge to og ingen snakket særlig. Jeg gav dem begge mine to pc’er. Jeg så på et eneste sted i kanskje 10+ minutter. Så begynte jeg å gni foten min frem og tilbake i 15 minutter på sengetøyet uten å legge merke til deg. «Hva er det du driver med» spurte han ene. Jeg ble bare høyere og høyere, min rakett sluttet ALDRI å gå oppover, og bare fortsatte i en forferdelig stor fart. Jeg begynte sakte men sikkert å kjenne kulde og kvalme i kroppen. Så sa jeg, «jeg tror jeg begynner å bli kvalm ass gutta», alt de fikk sagt var «seriøst?» før jeg fikk en brekning så kraftig at jeg fikk vondt i hele kroppen. De sa jeg var helt kritthvit i hele ansiktet. Jeg lå bare rolig i en halvtime og roet meg ned for å lindre kvalmen. Så skrudde jeg på et spill og gikk i samme retning hele tiden til jeg fikk pass-out. Og hver gang jeg har prøvd grønt etter dette har det skjedd akkurat det samme. Noen svar på hva dette grunnes? Kan det være på grunn av min psyke? Jeg har en del problemer med hjernen min, altså mye jeg tenker på fra fortiden og slikt. Håper virkelig på svar.

Mann, 17 år fra

Brunt omtales som oftest som hasj, grønt som marihuana, så vi antar at det er det du mener med grønt og brunt. En mulig forklaring på at du reagerer så sterkt som du har gjort på «white widdow» og marihuana kan være kombinasjonen av THC og Cannabinoider. Marihuana er et uforedlet produkt av cannabis, og består vanligvis av tørkede blader av henholdsvis toppskudd og blomster, men kan også inneholde stilker eller frø. Fargen på marihuana er gjerne brun eller grønnlig. I de siste årene har det blitt dyrket frem langt sterkere marihuana enn tidligere, og mange ganger med THC innhold på over 20 %. Det som har skjedd i prosessen er at mengden av cannabinoidene som virker dempende på THC’s psykoaktive virkning ikke har økt i samme grad. Så det at du har blitt psykotisk hver gang du røyker grønt (marihuana) kan skyldes lavt nivå av cannabinoider som skal beskytte mot THC`s evne til å utløse psykoser. Cannabinoidene virker også krampedempende og  muskelavslappende så redusert mengde kan også gi kroppslige utslag. Når det gjelder kvalme og brekninger kan det skyldes at kroppen din opplever seg som forgiftet og prøver å kvitte seg med stoffet. Du kan lese mer om cannabinoider her og cannabis her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.