Syntetiske stoffer i utivdet blodprøve

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Heissan, er slik at jeg skal jobbe på oljeplattform til høsten, da vil jeg bli sendt til sjømanneslege for å ta div prøver, der vil de nok ta en utivdet blodprøve hvor de sjekker for div ting. Der har seg sånn at jeg har røyket JWH og AM2233, vil dette gi utslag på en utvidet blodprøve vist de sjekker for det? og evnt hvor lenge vil det sitte i blodet?

Mann, år fra

Det er ganske nylig at man har begynt å analysere prøver for syntetiske canabinoider. Feltet er noe uoversiktelig fortsatt, så det er ikke lett å gi deg helt nøyaktig informasjon. Vi har snakket med Divisjon for rettsmedisin og rusmiddelforskning ved Folkehelseinstituttet (Rettstoks) og de sier at for tiden kan de påvise 19 ulike syntetiske cannabinoider i blod og spytt. Påvisningstiden er temmelig kort, trolig under 12 timer. I urin kan de påvise færre, men også noen der. Påvisningstid i urin er meget usikkert.

Rettstoks vil ikke gå ut med hvilke av de syntetiske cannabinoidene de påviser (dette for å unngå «spekulasjon» fra brukere).

Vi anbefaler deg artikkelen Cannabinoider – fakta om «spice» – syntetiske cannabinoider (Nasjonalt folkehelseinstitutt).

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.