rustlf-logo 75x67Jeg lurer på om det finnes tester på markedet som kan avdekke bruk av syntetisk hasj?
Kvinne, 46 år fra Møre og Romsdal

Vi har snakket med Divisjon for rettsmedisin og rusmiddelforskning ved Folkehelseinstituttet (Rettstoks). Det er ganske nylig man har begynt å analysere dette, og det er noe uoversiktelig fortsatt. Det er heller ikke alle laboratorier som utfører slike analyser. Så det er ikke lett å gi deg helt nøyaktig informasjon. Men på Rettstoks sier de følgende. For tiden kan de påvise 19 ulike syntetiske cannabinoider i blod og spytt. Påvisningstiden er temmelig kort, trolig under 12 timer. I urin kan de påvise færre, men også noen der. Påvisningstid i urin er meget usikkert.

Rettstoks vil heller ikke gå ut med hvilke av de syntetiske cannabinoidene de påviser (dette for å unngå «spekulasjon» fra brukere).

Vi anbefaler deg artikkelen Cannabinoider – fakta om «spice» – syntetiske cannabinoider (Nasjonalt folkehelseinstitutt).

Legg igjen en kommentar