blue-question-mark

hei! Jeg har tatt ca 25 paracet, og har tenkt å ta 20 til.. Kan det medvirke til leverskade da?
Kvinne, 28 år fra Hordaland

Ja, dette kan føre til leverskade. Anbefalt dose Paracet for voksne er 1 gr. X 3 pr døgn, Ved overdosering av Paracetamol dannes det store mengder giftige stoffer som forårsaker celleskade i leveren. Disse skadene begynner å komme etter 1 til 2 døgn etter inntaket. Maksimal forgiftning av lever skjer som regel etter 3-4 døgn etter inntaket. Akutt nyresvikt kan også forekomme. Det finnes en motgift som heter Acetylcystein. Gis dette innen 8 timer etter inntak, beskytter det leveren. For mer informasjon, ring Giftinformasjonen på tlf 22 59 13 00. Hvis du har det problematisk, kanskje på grunn av akutte psykiske problemer, er du hjertelig velkommen til å ringe oss i Rustelefonen. Har du allerede fått i deg den mengden du nevner i spørsmålet ditt, bør du snarest kontakte lege.

 

 

Legg igjen en kommentar