Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvordan hjelpe?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har en jevnaldrende veninne som har slitt de siste årene med depresjoner. På grunn av dette har hun falt av studiene (hun mangler bare et par fag for å få godkjent bachelorutdanningen sin). Hun har også hatt en meget tvilsom kjæreste med alvorlige rusproblemer. De har vært mye av og på men nå er det visst helt slutt. Problemet er at han har fått henne avhengig av subutex. Hun synes selv det er problematisk og vil slutte selv for å få livet sitt på rett vei igjen. Jeg er bekymret for at hun ikke skal klare å komme seg ut av alle problemene, fordi hun ikke har familie å støtte seg til, eller jobb/studier å gå til. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe henne?

Kvinne, 26 år fra

Så fint at venninnen din har lyst til å slutte med sitt misbruk av Subutex, det er et godt utgangspunkt for deg dersom du vil hjelpe. Nå skriver du ikke noe om hvor lenge hun har brukt Subutex, hvor mye hun har brukt eller om hun allerede har prøvd å klare seg uten en periode. Rent generelt kan vi si at mange som har brukt Subutex over tid har utviklet en psykisk avhengighet til virkestoffet Brupenorfin. Å slutte brått kan gi ubehag og abstinenser, og det er kanskje i denne perioden faren for tilbakefall er størst. Det du kan gjøre for å hjelpe henne er nok først og fremst å være der for henne som en god venninne. Vise forståelse for at hun går gjennom en vanskelig og krevende tid, og tilby samvær og god prat. Kanskje kan venninnen din ha godt av å få tilbud om samtaler/terapi innen det profesjonelle helsevesenet, en lege kan i så fall henvise henne videre der. Du kan jo eventuelt tilby deg å bli med til lege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.