Jeg har en far som drikker jevnlig. Han blir også sint da og hjelper ikke snakke med han. Vi er tre døtre som ikke vet hva vi skal gjøre. Dette går å veldig utover min lille søster på 17 år. Vi har prøvd å snakke med han. Men han lyver bare. Vet ikke hva vi skal gjøre.

Kvinne, 22 år fra

 

Deres far er en voksen mann som selv må ta ansvar for eget liv. Vi forstår godt at det er vanskelig for dere, særlig med tanke på lillesøster, men hvis faren deres ikke vil samarbeide, blir sint, og i tillegg lyver for dere er det nok dessverre lite, eller ingenting dere kan gjøre for han. Når det gjelder lillesøster kan det kanskje være lurt å forsøke å få henne ut av situasjonen. Du skriver ikke om hun bor sammen med faren deres, uansett bør hun skjermes for hyppig samvær med han særlig når han drikker. Barnevernet kan muligens være behjelpelig med tips om hvordan dere best kan hjelpe henne. Ellers er det viktig at dere tar vare på dere selv og hverandre opp i alt dette. Det er ikke riktig at dere skal slite fordi faren deres ikke vil/klarer å slutte og drikke. Acan er en organisasjon for voksne barn med foreldre som har rusproblemer, kanskje dere kan få hjelp og inspirasjon der.

Legg igjen en kommentar