Doping eller kosttilskudd?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har funnet noen bokser hos min sønn som virker mistenkelige. 1. Jack3d 2. Shaper X3 3. CREATINE NITRATE Hva er dette? Er det doping eller kosttilskudd? Ganske urolig i forhold til dette..

Mann fra Oppland.

Hva som til enhver tid regnes som doping vil variere utfra hvilke stoffer som står på dopinglisten. Det er verdt å merke seg at de stoffene som står oppført her ikke nødvendigvis er ulovlige annet enn i konkurranse (f.eks koffein som står på liste over overvåkede stoffer).

Alle de tre stoffene du har funnet hos din sønn er å få kjøpt over disk i Sverige. Det vil si at det ikke er snakk om noen form for anabol doping, men at det i Sverige er godkjent som kosttilskudd. Norge er tradisjonelt sett svært restriktive når det gjelder hvilke virkningsstoffer som er lov å selge, derfor er det mange som handler slike ting i Sverige. Så vidt vi vet har det den siste tiden vært snakk om å fjerne Jack3d fra hyllene i Sverige, men om og når det blir gjort er usikkert.

Jack3d er er preparat som tas før trening for å øke effetkten av treningsøkten, Shaper X3 er er fettforbrenningsprodukt og Creatin skal ha en restituerende effekt på muskulaturen. Hvor stor effekt de har er mer usikkert, mye tyder på at de fleste kommer lengst med et vanlig sunt kosthold og jevnlig trening. Det er først når en utøver er på høye nivåer med store og lange trenigsøkter at det blir nødvendig med tilpasset kosttilskudd utover eksta karbohydrater og proteiner før, under og etter trening.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.