hei. finnes det noen stoffer for amfetaminavhengige? sånn som subutex for heroinister?
Mann, 25 år fra Hordaland

 

 

 

Det finnes ingen tradisjon for å benytte medikamenter i avvenning av amfetaminavhengige. Hovedårsaken til det er muligens at amfetamin ikke skaper samme fysiske avhengighet som opiater gjør. Det skal likevel sies at amfetamin regnes som svært vanedannende, men på et mer psykisk plan. Mange som slutter med amfetamin opplever å få sterke psykiske abstinenser som depresjoner, rastløshet, angst og generell uro. Disse symptomene kan selvfølgelig påvirke kroppen fysisk, da på en mer indirekte måte. (F.eks kan du oppleve skjelvinger og svettetokter pga angst). I den første tiden uten amfetamin kan det være greit å ha et støtteapparat rundt seg som kan hjelpe med samtaler og kanskje noen beroligende medisiner (C-preparater). Dette kan du snakke med en lege om, evnt be om videre henvisning til spesialisthelsetjenesten.

Legg igjen en kommentar