Alkoholavhengig mor

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

vinflaske og -glassHei, Jeg har en alkoholavhengi mor, som har vært edru i et år nå. Hun har nå begynt å drikke igjen. Jeg har fått nok, og kommer til å konfrontere henne med en såkalt «intervention» – hun velger å legge seg inn, eller miste all kontakt med meg. Kan dere liste opp hvilke behandlingstilbud, offentlige såvel som private, som innebærer innleggelse og behandling for alkoholisme? Og finns det et eneste sted som ikke følger 12-trinnsmetoden? (har ingen tro på den). På forhånd takk for evt. linker og telefonnummer dere kan hjelpe emg å finne.

Mann, 23 år fra Buskerud

Den beste oversikten over hjelpetilbud finner du på nettsiden til Fritt Sykehusvalg. Der kan du søke på behandlingssteder for alkohol, og det er også en beskrivelse av hvordan de ulike stedene jobber. Det finnes mange steder som ikke bruker 12-trinnsmodellen. Ellers kan dere kontakte Mestringshusene, hvor de gir ulike tilbud etter behov. Uansett hvilket behandlingsalternativ din mor ønsker å benytte seg av er det lurt å begynne med å kontakte fastlege. H*n kan henvise videre til behandling i spesialisthelsetjenesten.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.