Hvor mye øl kan jeg drikke for å bli full, jeg er 18 år og veier 100 kg og er 205cm høy…

Mann, 18 år fra Østfold

Hvor mye alkohol du må ha for å bli full er avhengig av flere faktorer en kjønn, høyde og vekt. Hvor fort du drikker, om du er uthvilt, om du har spist mye eller lite og din metabolisme er alle variabler som vil påvirke din toleranse for alkohol. Som en indikator kan du bruke en promillekalkulator for å anslå ca promille. Promillen din er hvor mange gram alkohol du har i kroppen pr liter blod. Ung.no har en artikkel på sine sider hvor du kan lese om hva slags virkninger du kan forvente ved hvilken promille. Til sist vil vi tilføye at unge som har lite eller ingen erfaringer med alkohol kan oppleve å bli fort fulle selv om de ikke drikker så mye. Vi oppfordrer derfor til å drikke sakte, og helst drikke noe uten alkohol mellom hver øl. På den måten er det lettere å beholde kontrollen.

Legg igjen en kommentar