Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Er det farlig for fosteret og kutte cannabis røyking momentant etter 7 mnd med røyking?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabisJeg har røyket, til tider mye, i løpet av svangerskapet mitt.. Hver dag.. Jeg har ikke klart å slutte, men nå er det nok. Jeg har 1 mnd igjen før tassen kommer, og lurer på om det er farlig å bare kutte helt, uten å trappe ned for fosteret? Har helt panikk for at noe skal merkes på sykehuset…, Og ja så klart hater jeg meg selv for at jeg ikke har klart kutte før..
Kvinne, 23 år fra

Slik din situasjon er nå, anbefaler vi deg å prøve å kutte det helt ut så raskt du kan. Det har nok ikke noe særlig for seg å trappe ned, hverken for deg eller fosteret. Det er gjort flere studier på cannabisbruk og graviditet. Forskere konkluderer med at bruk under graviditeten kan redusere fødselsvekten hos barnet, men det synes ikke å forårsake fødselsskader. Det er ennå usikkert om barn som fødes av kvinner som røyker hasj i svangerskapet har økt risiko for å få atferdsforstyrrelser.

Vi tenker at det er viktig for deg å snakke med helsepersonell om din situasjon. De er ikke der for å dømme deg moralsk. De er der for å hjelpe deg. Som du ser er det en del usikkerthet knyttet til konsekvenser av cannabisrøyking under svangerskapet. Det er gode sjanser for at dette skal gå bra. Men det er en liten risiko for at røykingen kan få noen av de ovenfor nevnte konsekvensene. Vi kan ikke tvinge deg til å snakke med noen om dette. Det kan ingen tvinge deg til. Men når det er snakk om barns beste, anbefaler vi deg på det sterkeste å sjekke utviklingen nøye.

Det er lurt av deg å slutte nå. For om ikke lenge skal du sikkert amme. Og da er det det bra at cannabisen/virkestoffet THC er helt ute av kroppen din. Her finner du en artikkel om cannabis og amming.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.