Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Skoleprosjekt om narkotika

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabisHva slags bivirkninger kan man få av cannabis og GHB?
Kvinne, 13 år fra Akershus

Før vi svarer vil vi bare nevne et par ting.

1. Når du spør om bivirkninger, gir vi deg informasjon om negative sider ved bruk av disse rusmidlene. Alle som bruker rusmidler vil si at rusen har noe positivt ved seg. Men det positive ved rusen er virkningene. Bivirkningene tenker vi på som negative sider ved å ruse seg/skader man kan få.

2. Det er ikke så veldig mye informasjon du får. Det er to grunner til det: 1) det kan være kjedelig å lese masse; 2) vi ønsker ikke å gjøre hele skoleprosjektet for deg. Her finner du masse informasjon om cannabis og GHB.

Cannabis

Cannabis har mange bivirkninger, og hvilke bivirkninger man opplever avhenger bl.a. av hvor ofte og hvor mye man røyker. Cannabis har f.eks. en negativ innvirkning på koordinasjon, reaksjonsevne, innlæring og kortidshukommelse, samt evnen for komplekse tankeoperasjoner og langsiktig strategisk planlegging. Bruk av cannabis medfører dessuten en forhøyet risiko for angst- og depresjonsproblemer. Det kan til og med utløse psykisk sykdom hos personer som er disponerte for det. Røyking av cannabis gir en økt risiko for kronisk bronkitt og akutte infeksjoner i nesen, bihuler, svelg og luftrør. Cannabis påvirker også hormonbalansen i kroppen, som igjen kan påvirke sædcelleproduksjon hos menn, og menstruasjonen hos kvinner.

Hodepine og søvnproblemer er typiske abstinenssymptomer etter langtids bruk av  cannabis. Andre abstinenssymptomer kan være svetting, muskelverk, dårlig mage og nedsatt allmenntilstand. Disse abstinensene vil stort gi seg i løpet av en 12 dagers tid. (Denne informasjonene er hentet fra rusinfo.no)

GHB

Bivirkningene av GHB er mange, ubehagelige og farlige. Kvalme, hodepine, lavere hjerterytme, senking av blodtrykket og muskelkramper er noen av bivirkningene. Det er derfor spesielt viktig at personer med hjerteproblemer, lavt eller høyt blodtrykk, pustebesvær eller epilepsi ikke bruker GHB. Ofte er den GHB`en man får kjøpt fremstilt på et kjøkken av en hobbykjemiker. Er man riktig uheldig kan man få en blanding av lut og GHB, som kan gi kraftig etsning i munn og hals. Drikker man rett fra flasken, kan dette derfor få veldig alvorlige konsekvenser. Noen velger å bruke GHB for å forsterke annen rus. Dette forsterker imidlertid også bivirkningene, og konsekvensene kan bli fatale.

GHB er farligst ved inntak av store doser, eller hvis det er blandet med alkohol eller andre beroligende stoffer. GHB påvirker den delen av hjernen som blant annet styrer hjerte og lungefunksjonen. Ingen kan på forhånd si hvor mye den enkelte tåler av stoffet. En overdose GHB vil føre til bevisstløshet og pusteproblemer, og kan resultere i pustestans. Det finnes ingen motgift, og er man riktig uheldig kan GHB ta liv. Det har vært flere dødsfall som følge av GHB-overdoser i Norge. (Denne informasjonene er hentet fra Uteseksjonen i Oslo.)

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!