Jeg lurer på om det er vanskelig å komme seg ut av et rus miljø. og hva må man gjøre for å klare det?

Kvinne, 19 år fra Telemark

Disse spørsmålene er vanskelig å svare på uten å ha mer spesifikk informasjon om situasjonen det gjelder. Hvor vanskelig det er å komme ut av et rusmiljø avhenger av mange faktorer, f.eks. hvor lenge du har vært der, hvor alvorlig rusavhengigheten din er, din personlighet, din skole- eller arbeidssituasjon, ditt sosiale nettverk for øvrig, familie og genrelle interesser.

Hva du må gjøre for klare det er også forskjellig fra situasjon til situasjon, men generelt kan det være lurt å kontakte andre venner dersom det er mulig, oppsøke rusfrie arenaer (f.eks. begynne på kurs i noe du er interessert i), reise bort en periode (et år på folkehøyskole kan gi gode resultater) eller bruke tid med familiemedlemmer som har en positiv innvirkning. Hvis du har lyst til åsnakke med noen om dette og få mer spsifikk informasjon er du velkommen til å ringe oss, vi har åpent hver dag mellom 11-19.

Legg igjen en kommentar