Konsekvenser av å øke Cipralex

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Går på cipralex mot depresjon. Ifølge legen skal jeg ta 10mg om dagen. Men jeg lurer på hva som EGENTLIG skjer dersom jeg tar mer enn det? For eksempel 30 eller 40 mg? Blir det da større virkning av medisinen, at jeg blir enda mindre deprimert? Bedre humør osv? Jeg kan fortelle at målet mitt med å gå på disse tablettene er å bli en sånn fullstendig likegyldig «Jaja, samma det» person. Ser jo på pakningsvedlegget at dosen kan økes til maksimalt 20mg (Ikke at jeg bryr meg om at det skal være maks 20, jeg vil bare prøve meg frem til å finne riktig dose!) Håper spørsmålet blir forstått.
Mann, 19 år fra Nord-Trøndelag

Vi anbefaler deg absolutt ikke å øke doseringen av Cipralex uten å konsultere legen din. Anbefalt dose er som du har blitt foreskrevet 10mg pr. dag og maksimal dose er 20mg. Ved å ta for mye Cipralex kan du risikere å få en overdose.Noen av symptomene på overdose er svimmelhet, skjelving, uro, kramper, koma, kvalme, oppkast, endret hjerterytme, nedsatt blodtrykk og forandringer i kroppsvæske/saltbalanse. Ved mistanke om overdose bør man kontakte lege umiddelbart.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.