rustlf-logo 75x67Hei, jeg er en gutt på 18 år som sannsynligvis vil ha sertifikatet snart. Jeg bruker Ritalin daglig pga. ADHD, det jeg lurer på er da, siden Ritalin kan gi en såkalt «false positive» på amfetamin om hvordan politiet vil behandle dette i trafikken? Vil jeg måtte avgi blodprøve for hver gang jeg stoppes og må spytte (eller hva det nå enn er) fordi det alltid slår ut på amfetamin? Blodprøver er jo nøyaktige men vil jeg måtte avgi en sånn for hver gang eller vil de la meg gå fordi jeg har resept til TROSS for at den slår ut på Amfetamin?

Mann, 18 år fra Finnmark

Så lenge du bruker de dosene legen gir deg, kan du få en legeerklæring på at du har lov til å kjøre. Vi anbefaler deg å snakke med legen din om dispansasjon. Hvis du ikke føler at det er tilstrekkelig for deg, kan du kontakte ADHD Norge. De har helt sikkert vært borti denne problemstillinga før. Her finner du en oversikt over kontaktpersoner i ADHD Norges avdeling i Finnmark.

Legg igjen en kommentar