Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Alkoholiker eller begynnende alkoholiker?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

vinflaske og -glass Hei, Jeg er redd min kjæreste på 20 år begynner å bli alkoholiker. Her om dagen var hun redd hennes mor skulle finne en flaske med sterk drikke. Jeg lurte på hvorfor hun hadde den og hun svarte at hun hatet jobben(hun er også ofte usikker på eget utseende) og er alltid nervøs før hun går på jobb. Selv vil hun slutte, men føler seg så presset av sine foreldre. Jeg forsøker å få henne til å slutte jobben. Jeg konfronterte henne og hun sa at det bare er av og til hun trenger det for jobben. Men hun lovte også at hun trenger det ikke og skal aldri gjøre det igjen. Jeg tror delvis på henne for det er ikke slik hun er. Men er redd hun skal fortsette. Jeg har også funnet en tom flaske med sterk drikke på rommet hennes nå. Jeg tenker det kanskje også er ett skrik om hjelp, oppmerksomhet og at hun skal få slutte i jobben. Tenkte jeg skulle gå til anskaffelse av en promillemåler så hun kunne blåse hver dag for meg. Er dette lurt? Jeg har for så vidt også sagt at jeg tålerer ikke slik atferd og kommer ikke til å være med henne om hun fortsetter. Hvordan bør jeg gå frem for å få henne til å stoppe (kanskje hun har det allerede), men hvordan tror dere jeg bør konfrontere henne? Jeg er veldig redd hun skal få problemer med alkohol!
 

Mann, 22 år.

Kanskje du har rett i at kjæresten din enten har, eller holder på å få, et alkoholproblem. Det kan også godt være at det skyldes at hun strever med jobb og selvtillit. Slik du forklarer situasjonen har dere snakket om det og du har sagt klart fra at du ikke godtar det. Hvis det er slik at hun drikker fordi hun har det vanskelig, er kanskje ikke en promillemåler den beste hjelpen i hennes situasjon. Snakk med henne om bekymringene dine og spør henne om hva hun trenger hjelp til. Hvis det er så at hun trenger hjelp til å finne en ny jobb og få bedre selvtillitt kan du jo hjelpe henne med det. Det kan jo også være at hun trenger en profesjonell å snakke med. Hvis hun kontakter fastlegen kan den henvise henne videre til psykolog, eller annen fagperson som kan hjelpe henne.

Når det gjelder spørsmål om alkoholisme/avhengighet eller ikke, kan du lese mer om det her. En annen ting hun ev. kan forsøke er rushjelp.no. Dette er en internettside med tester og selvhjelpsprogrammer, blant annet for alkoholbruk. Bruken av testene og selvhjelpsprogrammene kan skje helt anonymt på internett.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.