Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Subutex

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Er det mulig å få vite hvordan man kan klare å gå av subutex helt smertefritt? Viser til intervju med Hans-Erik Dybvik Husby, ( https://oslopuls.aftenposten.no/kunst_scene/article249674.ece ) der han sier han har gjort helt smertefritt.. Eg vet at hvis eg klarer å bli kvitt subutexen, så vil eg kunne leve et normalt liv etter hvert, rus er totalt uinteressant for meg nå, men abstinensene på subutexen er et levende helvete.. hjelp……
Kvinne, 22 år fra Hordaland

Vi har lest artikkelen som du refererer til, men vet som du ikke hvordan han klarte å gå av Subutex smertefritt. Men, det kan være at «smertefritt» for han var at det skjedde så mye positivt i livet hans at det ikke var så veldig ubehagelig å slutte.  Abstinenser og ubehag ved å slutte er for de fleste både psykisk og fysisk.

Du skriver ikke noen om hvor mye og hvor ofte du tar Subutex, eller om det er foreskrevet av lege. Subutex inneholder stoffet Buprenorfin som etter langvarig bruk gir opioidavhengighet. Når du slutter å ta stoffet oppstår det abstinenser Felleskatalogen råder til langsom dosereduksjon ved avslutning av behandling eller nedtrapping for å redusere ubehag hos pasienten. Virkningsstoffene i Subutexen går ganske fort ut av kroppen, men reseptorene i hjernen som Subutexen har påvirket trenger tid for å normalisere seg. Hvor lang tid det tar før virkningene av Subutexen avtar avhenger både av mengde, men også individuelle forhold. Folkehelseinsituttets faktaark om avhengighet beskriver hvordan hjernen reagerer på rus, og hva som skaper avhengighet. Hvis du har lyst å lese mer om det, finner du informasjon her. Vi anbefaler at du tar kontakt med din lege for oppfølging og rådgivning når du skal slutte. Legen har taushetsplikt og er der for å hjelpe deg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.