Slutte å røyke hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabisJeg lurer på om det er noen instanser, utenom fastlegen, som kan hjelpe meg med å slutte med hasj. Har røyket fast i 3-4 år og vil slutte. Klarer ikke det alene, og innleggelse er uaktuelt, da jeg er i fast jobb.

Mann, 23 år fra

Hvis du ønsker hjelp fra det offentlige, trenger du henvisning. Det får du av legen eller en ruskonsulent i Nav. Selv om du får hjelp fra det offentlige, betyr ikke det at du må legges inn. Det går f.eks. an å prøve poliklinisk behandling (samtaler). Poliklinisk behandling kan uten store problemer kombineres med jobb. Ønsker du ikke hjelp fra det offentlige helsevesenet, kan du ta kontakt med NA (Anonyme Narkomane). Du kan også prøve Stiftelsen Bergensklinikkene sin internettside med selvhjelpsprogrammer. Bruken av selvhjelpsprogrammene skjer helt anonymt på nettet. Selvhjelpsprogrammene er beregnet for personer med milde til moderate cannabisproblemer. Du finner selvhjelpsprogrammet her.

Det finnes behandlingsmanualer til bruk ved hasjavvenning. Manualene inneholder gode tips og konkrete teknikker du kan bruke hvis du vil slutte med hasj. De egner seg godt til individuell behandling, men kan også brukes i gruppebehandling og som selvhjelpshefte.

En av manualene er er utarbeidet av Thomas Lundquist fra Rådgivningsbyrån i narkotikafrågor i Lund, Sverige (1998). Den er oversatt og utgitt i Norge av Borgestadklinikken kompetansesenter. Manualen heter «En guide for deg som vil slutte med hasj.»

Du finner også en manual fra National Drug & Alcohol Research Centre i Sydney, Australia. Manualen er oversatt til norsk av Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon RIO (2005). Den oversatte versjonen av manualen heter «Slutte? med hasj.» Det følger tre spørreskjemaer med som også skal fylles ut og brukes sammen med heftet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.