Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

OxyContin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg kom nettop hjem fra fest der jeg ble litt veldig full… Husket at jeg måtte ta mine medesiner… Alle vet jeg fra før kan tas etter alkohol, men den jeg fikk etter en operasjon er jeg usikker på. Tør ikke ringe sykehuset da jeg bor på en loten plass… ( i dag var første dag jeg skulle begynne med de.) De heter OxyContin og er 40mg. Burde jeg være bekymret over at jeg kan bli veldig syk og å inn på sykehus?? eller blir jeg bare dårlig og må legge meg??

Mann, 30 år fra Nordland

Så lenge du er påvirket av alkohol bør du ikke ta OxiContin. Både alkohol og OxiContin har en dempende effekt som kan påvirke pustesenteret i hjernen, så man i verste fall slutter å puste. Du bør heller ikke bruke OxiContin hvis du har store problemer med å puste, alvorlig nedsatt leverfunksjon, omfattende krampetrekninger, akutte buksmerter, eller urotilstand ved påvirkning av alkohol og sovemidler. Alkohol og OxiContin vil påvirke hverandre og øke faren for nedsatt pust, og dermed også oksygen til hjernen. Når du ikke er påvirket av alkohol lenger, kan du ta den mengden legen har foreskrevet til deg. Les mer på Felleskatalogen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!