Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvordan hjelpe en venn?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

keyHei. Jeg har en kompis jeg har hatt et litt on and off vennskap med. Møtt han innimellom. Det kan ta ett år før vi møtes igjen neste gang, men har kjent han siden jeg var 6 år. Jeg møtte han igjen for noen uker siden, og har snakket med han siden. Men det viser seg at han er ikke er så bra som jeg husket. Opplevd mye han ikke forjente som ble til et rusmisbruk i en periode på to år. Han er riktignok litt eldre enn meg, men er veldig bekymret. I tillegg røyker, snuser og drikker han. Han også fått høre at han har begynt med å ruse seg igjen, på flere måter. Han er virkelig i feil miljø og jeg har så lyst til å hjelpe han, men er litt for liten til det. Hva burde jeg gjøre?
Kvinne, 14 år

Vi forstår godt at du er bekymret for kameraten som du har kjent siden du var liten og at du gjerne vil hjelpe ham. Men hva kan du gjøre? Du har nok rett i det at du faktisk er litt for liten til å kunne hjelpe ham ut av et miljø hvor han ruser seg på ulike stoffer samt drikker alkohol. Du har sikkert fortalt ham at du er bekymret for det han holder på med. Men dette må nok noen voksne hjelpe ham med. Har du noen andre du kan snakke med dette om? Kanskje foreldrene dine eller noen voksne venner av familien din kan være noen å diskutere med, det kan jo være at de har noen tanker de kan dele med deg. Er det en lærer eller helsesøster du har god kontakt med, kan du jo snakke med en av dem. Du kan også ringe oss på RUStelefonen, vi er her hver dag mellom 11 og 19. Se også på klara-klok.no, der kan du finne blant annet helsestasjon for ungdom, hjelpetelefoner, lenker, krisesenter, barnevernsvakt, utekontakt osv.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.