Heroin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Hei! Litt nervøs, har vært rusmisbruker i 10år, klarte meg nykter i tre år. Hadde en del sprekker i fjor, satte mitt første skudd heroin for ca 1mnd siden, vært nykter siden da. Jeg har vært syk, blir ikke bedre, feber, smerter, pustevansker. Flaut å gå til lege. Vet dere om noe lege/hjelp som er anonymt sånn utenom fastlegen?

Kvinne, 28 år fra Akershus

Hvis du vil ha hjelp av helsevesenet anonymt, skal nok det litt til. Saken er den at lege/legevakt og helsevesenet generelt er pliktig å skrive journal på pasientene sine. Men helsepersonell har taushetsplikt, så du har ingenting å frykte. Det er klart dette er flaut, men kanskje det er verdt det, med tanke på at du er bekymret for helsea di. Det finnes nettjenester som kan svare deg på medisinske spørsmål. Et eksempel er lommelegen.no. Du kan ringe til oss anonymt, og vi kan i alle fall drøfte saken med deg. Hvis du har vært nykter i 1 måned, er det usikkert om din feber, dine smerter og dine pustevansker er relatert til rusbruken. En mulighet er også å snakke med noen som driver med feltpleie og smittevern. F.eks. kan du ringe avdelingen i Oslo på nummer 22 80 75 50.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Tjenesten er stengt fredag 17. mai og hele pinsen.

 

Vi åpner igjen tirsdag 21. mai kl 11.