Hei,Jeg tror venninda mi røyker hasj og at søstra mi røyker hasj. Jeg blir forbanna og sur av tanken fordi det er bare trøbbel med dem. Dem er blakke, maser på penger, forsover seg og er sløve. Dem har problemer med boplasser og blir støtt og stadig kastet ut. Hva skal jeg gjøre? Jeg syns hasjrøykere har det alt for enkelt. Dem kan røyke hvor de vil og når de vil uten store konsekvenser. Jeg anmelder når jeg ser hasj. Men det er ikke masse å gjøre med den saken sier politiet. Jeg blir provosert av at det skal være så lettvindt å få tak i hasj og slippe unna med det.

Kvinne, 23 år fra Nordland

Vi skjønner godt at det er irriterende med venninner/søsken som konstant er blakke, sløve og tidvis uten bosted. Særlig hvis det er slik som du tror, at de velger å bruke pengene sine på hasj, og at det er hasjen som gjør dem sløve og tiltaksløse.

Hvorvidt det er enkelt å være hasrøyker er vanskelig å kommentere. Du skriver at de kan røyke når de vil uten å få særlige konsekvenser, men det å være sløv, ha dårlig økonomi, mangle sted å bo og miste venner er vel kanskje en form for konsekvenser?
Du spør hva du kan gjøre med dette. Vi tenker at det dessverre er lite å gjøre annet enn det du allerede gjør, nemlig å være tydlig på at du tar avstand fra hasj. Hvis de har lyst til å røyke hasj er det lite du kan gjøre for å stoppe dem annet enn å snakke med dem og kanskje motivere dem til å ta tak i sine liv. Dersom du vil konfontere dem med dine mistanker om at de røyker hasj, kan du jo lese samtaletipsene nedenfor og se om det er noe du kan bruke.

Her følger noen tips for kommunikasjon med en som bruker cannabis:
Hva hvis personen ikke er villig til å endre seg?

Legg igjen en kommentar