subutex_litenHei jeg har brukt subutex i flere år jeg gjør det intravenøst,?syntes det funker greit.men det er mange som sier at det er farlig?
Mann, 28 år fra Aust-Agder

I utgangspunktet er det ikke mer skadelig å injisere Subutex enn andre rusmidler. Risikoen ligger i injiseringen, dvs. smittefare, fare for abscess og betennelse. Subutex er et sterkt legemiddel, forgiftningsfaren som kan føre til overdose er lettere tilstede hvis du injieserer det. Det er også en del hjelpestoffer i tabletter, og disse kan føre til blodpropp/forgiftning i verste fall.

Subutex-tabletten skal plasseres under tungen der den løses opp. Oppløsningen av tabletten tar vanligvis mellom 5 og 10 minutter. Dette er den eneste måten denne tabletten skal tas på. Hvis du injiserer Subutex fordi du kanskje mener at virkningen er for svak når du legger den under tungen, bør du rådføre deg med din lege om dette.

Subutex, brukt som forskrevet i pakningsvedlegget, brytes svært langsomt ned, og er derfor svært lenge i kroppen når den legges til oppløsning under tungen. Hvis du velger å injisere Subutex vil virkestoffet forsvinne raskere samt at ev. abstinenser kan føles mer ubehaglig.

Legg igjen en kommentar