Koffeinpiller

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

paragraf_litenNå har det seg slik at jeg skal på ett raveparty igjen i Nederland. Sist gang jeg var på det prøvde jeg Ecstasy, da nedturen var litt ille = ( Men hørt at kaffein piller skal være lovlig og slikt, men jeg vet veldig lite om det. Lyst å være full når jeg går inn på rave partyet og når jeg blir sliten og ikke orker å danse lenger vill jeg ta koffeinpiller får å holde meg våken, være hyperaktiv og danse til 7 om morgningen fremfor Ecstasy, kokain eller amfetamin. Barer lurer på om slikt er lovlig? Og kunne også ønske og ta med meg inn litt hasj inn på ravepartyet, da jeg vet det er lovlig å røyke hasj i Nederland. Men kan man røyke det inne på raves i Nederland tror du? Og hva kan jeg risikere hvis jeg prøver og ta med meg 3 jointer inn på ett raveparty i Nederland? Får jeg ikke lov til å komme inn? Blir jeg straffet med bot? Eller hva skjer ?

Det er forståelig at du gjerne vil feste og danse og kose deg. Og det er veldig fornuftig at du ikke har lyst til å bruke ecstasy, kokain eller amfetamin.

Koffein er et lovlig produkt både i Nederland og Norge. Koffein gjør deg mer våken, men du blir ikke hyperaktiv av det. I Norge kan du reseptfritt kjøpe piller som inneholder koffein. De heter Fenazon-Koffein, og du kan lese om dem her. Dette er piller mot smerter, omtrent som Ibux eller Paracet. De inneholder ikke så veldig mye koffein, men mest fenazon. Det er ikke farlige piller, men hvis du er ute etter å holde deg våken på koffein, er det nok like effektivt å drikke kaffe. En vanlig kopp med kaffe inneholder mellom 90 og 150 mg koffein. En pille med Fenazon-Koffein inneholder 100 mg koffein (pluss 500 mg Fenazon).

Fenazon-Koffein kan du ta med deg til Nederland uten å straffes. Skal du ha ren koffein i pilleform, må du ha resept i Norge. Hvordan dette er i Nederland er vi litt usikre på, men det er ikke noe i veien for å gå på et apotek der og spørre.

Når det gjelder spørsmålet om man kan røyke hasj inne på et raveparty, kan vi ikke svare deg eksakt «ja» eller «nei» på det. I Nederland har de også røykelov (som i Norge). Det er ikke lov å røyke tobakk på barer og kafeer i Nederland. Men hvis ravepertyet er i privat regi, kan det hende at andre regler gjelder.

I Nederland er det mer sosialt akseptert å bruke hasj enn i Norge, og det er ikke straffbart. Hvis du tar med deg 3 jointer inn på et raveparty i Nederland, blir du ikke straffet. Du blir heller ikke nektet i døra. Men det er viktig å respektere kjørereglene de har på et slikt party. Det beste rådet vi kan gi deg er å snakke med noen andre på partyet om det er best å gå ut og røyke eller om det f.eks. har et eget rom til det. Oftest er det nok slik at folk går en tur ut hvis de vil røyke (hasj eller tobakk).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.