Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvordan takle alkoholproblemet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg har en kjæreste som har et alkoholproblem. Nå i julen har det virkelig toppet seg. Vi bor ikke sammen, og nå i jula er jeg hos mine foreldre som er 6 timer unna. I går drakk han seg full midt på dagen, alene og sovnet. Dette er uvanlig og jeg ble bekymret. Visa endte opp med at moren og faren hans hentet han (han er 29 år gammel) og jeg fikk endelig snakket med moren hans om det. Dette er et problem han har hatt i mange år, men han har aldri sett på det som et problem, fordi han har vært alene ganske lenge.. Det jeg vil frem til er hva er det vi kan gjøre fremover? Jeg har god kontakt med moren hans og vi er alle fokusert på å ville hjelpe han så godt vi kan, men vi vet ikke helt hvor vi skal starte og hva vi burde gjøre. Såklart avhenger alt dette av han, men er det noen tips en kan gå etter hvis og om og når ting skjer? Og hvordan bør vi reagere og evt ta ting herfra?
Kvinne, 23 år fra Buskerud

 

Det første du bør gjøre er å ta en prat med kjæresten din om alkoholproblemet, og høre om han vil gjøre noe med det. Hvis han synes det har blitt et problem, og han vil gjøre noe med det, er neste spørsmål om han tror han trenger hjelp. Trenger han hjelp for sitt alkoholproblem må han kontakte sin fastlege som kan henvise han videre. Det finnes både dagtilbud, polikliniske tilbud og behandlingsopphold på institusjon for mennesker med rusproblem.

Som du selv skriver avhenger det av han og det er viktig at dere opprettholder fokus på at det er han som må ønske å endre sin situasjonen. Kjærester, venner og familie kan støtte han, men kan ikke ta på seg ansvar for at han blir rusfri.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.