heei 🙂 Jeg lurer på hvorfor det er smilefjes og sånne tegneserie figurer på de ecstasy tablettene? Og er det noe rusmiddel som gjør deg søvnig? Hilsen oss som lurer fordi vil skal ha noe prosjekt ting ;D

Kvinne, 14 år fra Rogaland

De figurene som finnes på ecstasytablettene er en form for logo, de sier noe om hvor tabletten kommer fra og hvilken virkning de skal ha. Det blir nesten som med merker på f.eks brus som Coca-Cola og Pepsi.

Det finnes flere rusmidler som kan gjøre brukeren søvning, fordi virkningen av de enkelte stoffene er individuell kan dette variere fra person til person. Det er de stoffene som i hovedsak er dempende som gjør brukeren søvning. Dette er f.eks. cannabis, opioider, flere typer medikamenter som f.eks. sovetabletter og beroligende. Vi anbefaler dere derfor å gå inn på våre faktasider om rusmidler og lese om de forskjellige stoffene der.

Legg igjen en kommentar