Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

ventekvote #2

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

 

rustlf-logo 75x67Hei igjen. jeg har tidligere sendt inn spørsmål anng en såkalt ventekvote i påvente av LAR behandling, Jeg har nå fått positivt svar og har kommet inn under LAR prosjektet og skal i oppstartsmøte i morgen. Det har gått en snau mnd siden jeg fikk dette godkjent og fastlegen min har tidligere uttalt at jeg skal få foreskrevet ventekvote så sant det foreligger noe mer konkret mht opptak i LAR…. og det kan vel ikke få blitt noe særlig mer konkret en et ja…. Men alikevel i denne tiden i mellom har jeg spurt igjen og igjen, men han har gått tilbake på sitt ord og sier at han ikke har lov til dette… Jeg viser til en artikkel jeg leste her som det står følgende:» Medikamenter som ligner de som brukes i substitusjonsbehandling (LAR), som Dolcontin og Temgesic, kan imidlertid forskrives av fastlege i påvente av oppstart av LAR, altså når pasienten har fått rett til LAR-behandling, men før behandlingen starter». Dette har jeg da blitt lovet, men så for deretter å bli slått hånda av når jeg tar det opp igjen. Jeg vet at de ikke har lov til å utlevere LAR medisiner i påvente av behandling, men lignende medikamenter med lignende effekt kan de skrive ut… Jeg trodde jeg skulle få dette og at livssituasjonen frem til inntaket ville bli noe bedre, men fastlegen min sitter der og lover en ting, for deretter å avvise meg til og med når alt ligger til rette for at han kan gjøre dette lovlig og iht etiske og helsemessige retningslinjer. Kjennes ut som om han bare «leker» med meg og forskyver problemet helt frem til det punktet da LAR tar over behandlingen, og han ikke lenger har noe ansvar… Kan dette kalles ansvarsfraskrivelse, eller hva er dette egentelig….?
Mann, 35 år fra

Vi kjenner ikke denne saken godt nok til å være skråsikre. Men generelt er det mulig å klage på behandling man får i helsevesenet. Det gjør du gjennom pasientombudet eller fylkeslegen. Det beste i denne situasjonen ville nok være å konsultere pasientombudet. Du kan også snakke med en av brukerorganisasjonene for LAR-pasienter. Brukerforeningen LAR-Nett Norge (LNN) er en landsdekkende brukerorganisasjon for folk i legemiddelassistert rehabilitering (LAR). Organisasjonen proLAR arbeider for en mer optimalisert behandling, og en mer individuell tilrettelagt rehabilitering i LAR. proLAR er av og for pasienter i Legemiddelassistert rehablilitering (LAR).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.