rustlf-logo 75x67Jeg skal bli blodgiver om 2 uker, hvor jeg skal inn på første sjekk. Jeg røyka hasj sist i går, men det er ikke noe jeg gjør til vanlig. Har kanskje røyket hasj 20 ganger siden etter nyttår. Sist jeg røyket hasj før i går var for ca 3 uker siden. Når jeg skal inn til første blodgivningssjelkk, vil dette vises på blodprøvene? Vil jeg eventuelt bli utestengt fra å gi blod? Setter pris på raskt svar.
Kvinne, 19 år fra Oslo

Etter tre uker vil ikke THC kunne påvises i ditt blod, dvs din blodprøve vil være ren for hasj. Vi råder deg til å være ærlig når du fyller ut skjema på Blodgiversenteret. Vi legger ved skjemaet her slik at du kan se hva du blir spurt om. Det er bl.a. et spørsmål om du har brukt narkotiske stoffer siste 12 mndr. Se også Veileder for transfusjonstjenesten i Norge – 6. utgave 2009.

Legg igjen en kommentar