Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

misbruk av legemidler på arbeidsplassen

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

 

Hei jeg er en forriverende jente som ikke skjønner hva jeg bør gjøre. jeg jobber som helsesekretær på helseinstitusjon der oppdaget jeg at min arbeidskollega som er en sykepleier har misbrukt tabletter altså sterke beroligende medikamenter for sin egen bruk jeg vet ikke hvor lenge hun har misbrukt det men det har skjedd over lengre tid. Kollega er min nabo.

Det er ikke kun jeg som har oppdaget d det er en hjelpepleier oxo som har sett sykepleier ofte gjøre slike ting. vi tenkte å snakke med henne om det hun kom med at hun har en krise i ekteskapet. og trenger piller for å holde seg oppe. hun har bedt om å ikke fortelle det til noen. men jeg får ikke i ro i meg og skjønner ikke hva jeg skal gjøre. har du noen tips?
Kvinne, 29 år fra

Så bra at dere er to stykker som vet om det, og at dere har forsøkt å prate med henne om det. Når det gjelder å jobbe som sykepleier og samtidig misbruke tabletter er dette veldig uheldig. Beroligende medikament fører blant annet til at hjernen fungerer tregere, konsentrasjon og hukommelse svekkes, man kan bli uforutsigbar i humøret, spesielt hvis misbruket har vart over tid. Misbruk av beroligende tabletter er ulovlig, det er skadelig for seg selv, og det kan bli skadelig for andre, feks hennes pasienter.

Vi vil anbefale at dere tar dette opp med deres leder. Det kan være skummelt å gjøre det, med tanke på hva deres kollega kan komme til å si, og spesielt siden hun er din nabo, men på sikt kan også dette hjelpe din kollega til å innse alvoret i misbruket,og eventuelt ta imot hjelp hvis hun skulle trenge det. Hvis din kollega sitt misbruk eskalerer, kan hun, som flere andre, ende opp med å begynne å stjele medikamenter på jobb, noe som kan være ubehagelig både for henne og dere andre. Konsekvensene for henne kan også bli større når det oppdages.

Vil også anbefale dere å tipse deres leder om AKAN, dette er et sted deres leder kan henvende seg for å få best mulig tips til hvordan håndtere en slik sak. Du/dere kan også ringe inn (anonymt) og fortelle om situasjonen nå som dere vet det dere gjør. Det kan nok sikkert være godt for deg/ dere også hvis dere synes det er vanskelig å gå til leder med det samme.

Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.