Hei. Jeg har nylig begynt på zoloft mot angstanfall. Snart skal det drikkes. Jeg har hørt at effekten av alkohol kan fordobles av zoloft (Aner ikke om det er sant, men føre var, osv). Jeg forutser at jeg også kommer til å innta et par smertestillende i løpet av kvelden av diverse grunner. Burde jeg koordinere kveldsdosen av zoloft slik at jeg ikke tar den mens jeg drikker? Hva med smertestillende? Vil bare forsikre meg om at jeg ikke blander en selvmordscocktail her.
Mann, 16 år fra

Vi anbefaler stort sett at man ikke kombinerer noen medisiner med alkohol, fordi både medisin- og alkoholeffekten kan bli endret. Når det gjelder Zoloft, bør man også her unngå bruk av alkohol, men dersom man bruker medisinen regelmessig og over lang tid, er det neppe forbundet med stor fare å drikke litt alkohol av og til, bare en unngår de helt store mengdene. Lever- og nyresyke bør være spesielt aktsomme når det gjelder kombinasjonen medisiner og alkohol. Når det gjelder smertestillende, sier du ikke hvilken type det er snakk om. Paracetamol øker risikoen for leverskade kombinert med alkohol, mens ibuprofen øker risikoen for indre blødninger. Kilde: Klara-Klok.

Når det gjelder å «koordinere kveldsdosen av zoloft,» er det noe du må snakke med din lege om. Men vi antar at legen neppe vil mene det er en god idé.

 

Legg igjen en kommentar