Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

ADHD og urinprøver

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Var hos fastlege for å få en henvisning for adhd-utredning, etter samtaler med psykolog. Ærlig som jeg er, nevnt jeg at jeg har sporadisk har brukt cannabis. Dette slo tilbake, ved at en adhd-utredning krever bevis på tre måneders rusfrihet. Jeg forstår at det er en god grunn for dette, null problem fra min side. Finnes ikke avhengig og er nå i andre mnd med urinprøver. Spørsmålet mitt er om legesenteret vil finne andre stoffer enn cannabis i min urinprøve, dersom jeg har brukt et annet narkotisk stoff. Har tre tunge juss-eksamner de neste ukene og har derfor valgt å prøve ut Dexamfetamine Sulphate 5mg og/eller Concerta 32mg, som jeg har fått av en medstudent. Vil dette kunne påvises i urinprøven jeg leverer, som skal screenes for cannabis? Bør jeg være urolig for at jeg må begynne tre måneders-beviset mitt på nytt (Og bli tolket som narkoman).

Mann, 27 år fra

Hvorvidt Dexafetamine Sulphate og Concerta vil synes på dine urinprøver er avhengig av hva slags test som brukes. De fleste laboratorier bruker tester som kan påvise flere stoffer, og i så tilfelle vil du kunne teste positivt på amfetamin. Hvis dine prøver derimot kun testes for cannabis, vil ikke disse medisinene vises. For at du skal kunne vite dette sikkert må du få greie på hva slags test som blir brukt på dine urinprøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.