paragraf_litenJeg ble nettopp tatt for 2-3 gram med marihuana, jeg fikk 5000 i bot og prikk på kortet til jeg er 23, hva er konsekvensene av dette? kan jeg reise inn i skotland og usa/australia? er første gang jeg er tatt for noe, jeg er bare litt stressa nå, er ikke kult å bli sendt hjem igjen når du er på tur med venner o.l
Mann, 18 år fra

Dette er det ikke noe fasitsvar på. Det varierer fra situasjon til situasjon og er noe de respektive landene vurderer fra sak til sak. Nedenfor finner du i hvert fall informasjon slik at du kan spørre selv.

Storbritannia

Du trenger neppe visum til Skottland. Men for å sjekke dette, kan du kontakte Storbritannias ambassade. Du kan også sjekke The UK Border Agency og artikkelen Do you need a visa?

USA

nettsidene til den amerikanske ambassaden står det:

«You MAY NEED a visa if:
You are a citizen of Norway or another Visa Waiver country or Canada and one or both of the following are true:

Du trenger altså kanskje visum hvis du er straffedømt, f.eks. for besittelse av cannabis. Hva som avgjør om du trenger visum, og om dette ev. blir innvilget, er vanskelig for oss å svare på. Vi anbefaler deg denne siden, med oppdateringer angående visum til USA og en fyldig FAQ. Finner du ikke ut av det ved å lese på de lenkene, anbefaler vi deg å kontakte den amerikanske ambassaden.

Australia

Norske borgere må ha elektronisk visum for kortere opphold i Australia. Visum fås gjennom reisebyrå eller på internett (www.eta.immi.gov.au). Visum er gyldig for opphold inntil tre måneder av gangen innenfor en 12 måneders periode. Du søker visumet kostnadsfritt online, et ETA-visum (Electronic Travel Authority) på linken nedenfor. Søk via ”Online services”, og deretter på ”e-visitor” og «Start an application». Søk visum til Australia her »

Hvis du vil vite om du blir nektet visum, kan du snakke med det australske konsulatet, eller den australske ambassaden i København som representerer Australia i Danmark/Norge/Island.

Legg igjen en kommentar