Kort fortalt: kjæresten min sin nevø har alkoholproblem. Dette går veldig mye ut over kjæresten min, da han tenker mye på det. Vi har prøvd alt vi kan, både i samråd med moren hans, tantene og besteforeldrene hans å få han til å innse at han har et problem, men han lever bare i samme «sus» som han alltid har gjort. Er det noe vi kan gjøre for at det skal gå opp for han? eventuelt for å få han til å få hjelp?

Kvinne, 19 år fra Troms

Det du beskriver er en kjent og vanskelig problemstilling; Hvordan få noen til å forstå at de har et problem? Det finnes ikke noe standardsvar på dette, vi er alle forskjellige og reagerer forskjellig på impulser og påvirkning fra omgivelsene våre. Rent generelt kan vi si at det å vise sin bekymring på en måte som ikke kan tolkes anklagende kan være en innfallsport til dialog. Dersom han skal få hjelp fra det offentlige i form av behandling må han selv ønske det og være motivert. Dette kan være en lang vei å gå hvis han ikke anser sitt forhold til alkohol som noe problem. Hvis dere ønsker å konfrontere han med alkoholvanene hans kan vi gi følgende tips;

Hva hvis han ikke vil innse at han har et problem? 
Det kan også være dere trenger hjelp til å takle situasjon. Det kan være nyttig å snakke med noen om hvordan dere skal forholde dere til en slik situasjon, og få råd og veiledning. Ved å snakke med andre om det kan det også bli lettere å eventuelt ta en avgjørelse om hva som er best å gjøre. Ring oss gjerne på tlf 08588, vi er åpne mellom 11 og 19 hver dag. Dere kan f.eks kontakte Veiledningssenteret i Nord-Norge på tlf  784 40 810. Åpningstider er: tirsdag, onsdag og torsdag 09.00 – 14.00.  Der kan dere også gjøre avtale om veiledning utenom de oppsatte tidspunktene.

Legg igjen en kommentar