Hei. Jeg har en bror som røyker hver dag og nå har det blitt et problem, ingen inkludert meg vil ha noe med han og gjøre, han mistet jobben, leiligheten og stort sett alt, han har adferdsproblemer og autoritærproblemer. Hva kan jeg gjøre?? Han må få hjelp. Han har røyka hver dag, flere ganger om dagen i mange år, ca 8 år.
, 30 år fra Oslo

Vi antar at det er hasj/marihuana broren din røyker (du sier ikke det direkte, men det høres slik ut).

Det høres ikke ut som om broren din har det så greit, og slik vi forstår det, skriver du til oss for å få vite om hvordan han kan få hjelp til å slutte med å røyke hasj. Mange synes det er vanskelig å vite hvordan de kan hjelpe og hva de kan gjøre når noen de glade i har det vanskelig. Derfor kan du jo først begynne med å spørre han om han ønsker at du skal hjelpe han. Du skriver ikke om du vet om han er innstilt på å slutte med hasj, hvis han ikke er det, er det ikke så mye du kan gjøre for å få han til å slutte. Det du kan gjøre er å si til han at du er bekymret for han fordi han røyker hasj, fordi han har mistet hjem og jobb, og fordi ingen vil ha kontakt med han. Dersom han selv ønsker hjelp til å slutte, kan du kanskje tilby deg å bli med han til lege hvor han  kan få henvisning til en behandling som kan passe han. Kanskje kan også da få hjelp til å takle sine atferds- og autoritærproblemer Hvis du har lyst å lese mer om skadevirkning ved bruk av hasj kan du klikke her.

Her følger noen tips for kommunikasjon med en som bruker cannabis:
Hva hvis personen ikke er villig til å endre seg?

Les gjerne mer om dette her.

Legg igjen en kommentar