Hei, jeg lurer på om det er noe forskjell på (gress), marihuana og brun hasjis. Er rusen det samme for begge disse stoffene?
Kvinne, 23 år fra Hedmark

Flere forskjellige produkter framstilles av planten Cannabis sativa. I alle produktene er det imidlertid THC som er det viktigste virkestoffet. I hovedsak er det dette stoffet som gir rus.

Marihuana er et uforedlet produkt av cannabis, og består vanligvis av tørkede blader av henholdsvis toppskudd og blomster, men kan også inneholde stilker eller frø. Når det gjelder hasj er den THC-rike plantesaften eller harpiksen oppkonsentrert og presset til plater eller klumper. Vanligvis inneholder marihuana opptil 10 % THC, mens hasj inneholder 6-10 % . De siste årene er det imidlertid dyrket fram marihuana med veldig høyt innhold av THC, som kan inneholde opptil 15-20 % THC.

Tidligere (på 70- og 80-tallet) var det slik at hasj var sterkere enn marihuana, men dagens marihuana er som regel like sterk, eller sterkere, enn hasj. Dette skyldes at marihuanaen som finnes på det norske markedet i dag som regel er høypotente hybrider (planter som er foredlet med tanke på høyt THC-innhold) dyrket innendørs under optimale forhold. Den hasjen som finnes i Norge kommer imidlertid fra de opprinnelige produksjonslandene (som f.eks. Marokko), hvor man fremdeles benytter vanlige planter og tradisjonelle dyrkingsmetoder.

Legg igjen en kommentar