Hei, jeg skal muligens ta urinprøve i løpet av denne uken, og det er 3 uker siden jeg røyket marihuana. Jeg har bare gjort det noen få ganger, så jeg er ikke en regelmessig bruker. Jeg lurer på om jeg vil teste negativt etter 3 uker? Jeg er en aktiv person med lavt fett nivå, og jeg har hørt at det gjør at THC’en går ut av kroppen raskere. Hva tror dere?
Mann, 16 år fra

I utgangspunktet vil THC kunne påvises i urinen i opptil en uke etter en gangs bruk. THC er imidlertid fettløslig, og stoffet kan derfor lagres i fettvevet i kroppen. Om man røyker hasj oftere enn én gang i uken, vil dette derfor kunne føre til en opphoping av THC i kroppen, og det kan ta opptil 6-10 uker før man kan avlevere rene urinprøver. Det høres ikke ut som du er en jevnlig bruker så da kan du nok regne med at prøven er negativ etter tre uker. Vi kjenner ikke til at aktivitet og lavt fettnivå påvirker lagring av THC.

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar