rusavhengig og alene

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

narko.jpgNone.fullHei. Jeg er en kar på 29 år som nå bor i Oslo.Kommer fra Senja i Troms. Flyttet til Oslo for kanskje halvannet år siden for angivelig og ta et kurs innen offshore men det var vel mest for og komme meg bort fra allt egentlig.Har jobbet i mange år på sjøen som fisker. Jeg har siden jeg var 16 år røyket hasj , med dette har jeg også prøvd andre ting , speed,kokain,diverse beroligende piller,har røyket heroin og ellers prøvd det meste.
Siden jeg flyttet til Oslo har jeg nå blitt avhengig av Subutex i tilleg til mitt problem med hasj. Jeg har så inderlig lyst å få hjelp til og slutte og ruse meg og komme meg i jobb å ta tilbake mitt liv for jeg føler at det går i totalt feil retning sånn som det er nå. Hva kan jeg gjøre for å få hjelp . Hilsen meg.
Mann, 29 år fra

Du har rett på hjelp fra det offentlige. Det første du trenger å gjøre for å få en plass, er å skaffe en henvisning. Det får du enten av din fastlege, eller via en ruskonsulent. For å få tak på en ruskonsulent, bør du ta kontakt med bydelen du bor i (ring 02180). Dine rettigheter kan du lese om på frittsykehusvalg.no. Retten til fritt sykehusvalg vil si at en pasient som blir henvist til vurdering/undersøkelse/behandling i spesialisthelsetjenesten har rett til å velge sykehus/behandlingssted. Retten til fritt sykehusvalg gjelder all planlagt undersøkelse eller utredning og behandling innenfor behandling for rusmiddelmisbruk. Fritt sykehusvalg har også en Pasientrådgivertelefon som kan gi deg veiledning.

Mange får også hjelp utenom det offentlige, f.eks. gjennom Anonyme Narkomane (NA). NA er et fellesskap av kvinner og menn med rusmiddelproblem. Du kan også kontakte Retretten. Retretten ønsker å bidra slik at alkoholikere, rusmiddelmisbrukere og LAR-pasienter som vil ut av avhengigeheten, skal få en «fair sjanse» til å klare det.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.