har jeg et problem?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg sitter på grensen til og lure på om jeg har et problem.. Om meg: Jeg er mamma til 4 herlige barn,har mann, eget hjem og livet er flott. Det går ikke rundt når det gjelder økonomi,og vi sliter.. Jeg drikker hver kveld, slik at jeg blir ruset og av og til får blackout. Dette er etter at ungene har lagt seg,men i det siste har jeg begynt og drikke så smått når de elste fortsatt er våkne. Ser min mann tar seg en pils i ny og ned,men det klarer ikke jeg. Har jeg først begynt må jeg fortsette til jeg evt sovner på sofaen. Jeg føler jeg må ha noe og drikke fordi ting går lettere da..som f.eks alt jeg må gjøre med vasking,klesvask,ryddig etc. Jeg blir deprimert på dagen om jeg vet at vi ikke har råd til øl/sprit,og vil helst gå å legge meg. Sliter med depresjon fra før av etter tidligere pillemisbruk når jeg var ungdom etter å ha mistet noen kjær. Blir så glad på dagen når jeg vet jeg har alkohol nok til å drikke meg full..Så bør jeg søke hjelp!?

Kvinne, 25 år fra

Du beskriver her en situasjon som ikke høres grei ut. Du sliter med depresjon og dårlig økonomi, og bruker alkohol for å komme deg gjennom hverdagen. Nå er det jo slik at alkoholen ikke løser noen problemer for deg, den «bedøver» deg bare for en liten stund. Dine vanskeligheter er der igjen når rusen forsvinner, i tillegg til at selve alkoholavhengigheten etterhvert vil bli et problem. Det høres det ut til at du allerede har begynt å erfare dette når du opplever å være deprimert dersom du ikke har penger til å kjøpe alkohol.

Du skriver at du stort sett venter med å drikke til barna har lagt seg, men at du da drikker deg temmelig full. Det å ha ansvar for barn krever at du er i form til å ta deg av dem hele tiden. Når du har så stort behov for å drikke at det går utover din rolle som mor, tenker vi at du kan ha nytte av litt hjelp. Jo tidligere du ber om hjelp, jo større er sjansene for at det skal bli vellykket. Legen kan henvise deg til et tilbud som vil passe deg. Du kan lese mer om tilbudene på frittsykehusvalg.no, enten på nett eller ved å ringe deres Pasientrådgivertelefon på 80041004. Dersom du føler at du trenger å snakke med noen om dette er du hjertelig velkommen til å ringe oss på vår telefontjeneste.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.