Vallergan.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Sist jeg spurte her, var om det var farlig å ta så og så mye ibumetin blandet med paracet og pinex forte. Jeg fikk svar også, men så det forsent, og hadde allerede tatt en overdose. Nå spør jeg; hva skjer om du tar 60 Vallergantabletter på en gang? Ingen planer om overdose denne gangen, vil bare ha et svar.
, 17 år fra

Hvis du tar for mye Vallergan, vil du føle deg sløv og trøtt, og  i verste fall bli bevisstløs. En overdose Vallergan kan føre til at hjertet ditt slår fortere og /eller utvide blodårene dine som kan føre til sirkulasjonssvikt. Overdoser behandles med ventrikkelskylling («pumping») og kull. Symptomatisk behandling med f.eks. noradrenalin brukes også. Kontakt lege, sykehus eller Giftinformasjonen (22 59 13 00) hvis du har fått i deg for mye legemiddel.

Vi vet ikke hvorfor du spør om dette, men dersom du sliter og og har det vondt, bør du kanskje snakke med noen om dette. Om det er vanskelig å snakke med foreldrene dine, så oppsøk helsestasjon for ungdom. Her vil du bli møtt som den du er og få hjelp til å takle eventuelle problemer.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.