blue-question-markHei. Får noen dager siden satte en venn av meg spøyte i halsen på meg. Han var ikke helt seg selv da. Det ble helt klart ett bommskudd. Sprøyta innholdte en annen persons blod så jeg er klar over at jeg bør skjekke for sykdommer osv. Men spørsmålet er om jeg bør skjekke opp den ømme kulen som nå er på halsen? Eller er det bare noe jeg skal la gå over? Håper på kjapt svar.
, 18 år fra

Vi tror det er lurt av deg å ta en tur til legen. Du kan også benytte deg av feltpleien, hvis dette tilbudet er tilstede i nærheten hvor du bor. Legen vil kunne finne ut om du har utviklet en infeksjon som kan behandles med antibiotika. Har du feber eller er blitt rød og varm rundt innstikkstedet er dette en ekstra grunn til å være bekymret, i så fall bør du oppsøke lege. Hvis du ønsker å få hjelp til ditt rusproblem, vil legen du går til gi deg råd og veiledning, samt å kunne søke deg videre inn til en behandlingsistitusjon.

Hvis den du delte sprøyte med en kjent bærer av hiv-viruset, finnes det en akutt behandling som kalles Posteksponeringsprofylakse (PEP), dette er en behandling som gis akutt, helst innen 72 timer etter eksponering ev et eventuelt hiv-virus. Dette er en medisinsk behandling med antivirale medikamenter som normalt varer i fire uker. Du kan lese mere om dette her.

Legg igjen en kommentar