cannabisKjæresten min røyker hasj daglig. Dette er noe familien min (søster og bror) reagerer sterkt på, og det gjør søskenforholdet vårt vanskelig. Jeg ønsker at han skal slutte, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få sagt det. Jeg vet at det er et «sårt» tema for han, og han ønsker ikke å legge hasjen bak seg. Hva skal jeg gjøre?
Kvinne, 16 år fra Oppland

Snakk med kjæresten din, fortell om dine følelser og hvordan du opplever dette. Det kan hende du til sist blir nødt til å ta et valg angående dette: Er du villig til leve med det, eller ta et valg om at dette vil du ikke. Han bør også reflektere over hvor viktig du er for han, og om han er villig til å slutte å røyke hasj for din skyld? Spør om han kan teste seg selv og sin avhengighet ved å ikke røyke hasj en to til fire måneder, vi vil tro at han vil merke en bedre livskvalitet samt at dere kanskje vil få det bedre sammen som kjærester.

Her er noen tips til samtale med ham:

Hva hvis personen ikke er villig til å endre seg?

Disse tipsene er del av en større veileder, men den er på engelsk. Hvis du vil se på den, finner du den her.

Som alle rusmidler kan også hasj være skadelig på flere måter. Du kan be han lese mer om virkninger og helseskader her og her. Nettsidene gir svar på spørsmål om skader og problemer som misbruk av cannabis kan føre til. Hvis kjæresten din har et misbruk han gjerne vil gjøre noe med, kan du også tipse han om Hasjguiden. Dette er en guide som gir gode råd til om hvordan slutte å røyke hasj. Du må gjerne be kjæresten din ringe oss på 08588 for en anonym samtale.

Legg igjen en kommentar