Hei Jeg er sammen med en gutt på 36år som i mange år har misbrukt diverse rusmidler. En periode måtte han gå og ta urinprøver pga jobb. Da var det forsåvidt ok bortsett fra et unormalt høyt alkoholforbruk. For et år siden da han var ferdig med å ta prøvene begynte han å ta kokain i smug. Han fortalte meg om det etter noen voldelige episoder i fjor høst hvor han banket meg opp da jeg tok han på fersken et par ganger. Han har lovet på tro og ære å slutte men han klarer det ikke og nå har han tatt cola 2 ganger den siste måneden i smug. Han sitter oppe alene foran pc`n til åtte-ni på morgenen. Han har prøvd å gå til en psykolog, men det hjelper ikke. Hvem kan hjelpe han?? Jeg orker ikke mer.
Kvinne, 35 år fra

Vi skjønner godt at du føler at du ikke orker mer, det å være sammen med en rusavhengig person kan være veldig vanskelig og slitsomt. Det gjør sikkert ikke saken bedre at han også er i stand til å ty til vold når du konfonterer han.

Slik vi ser det er det ingen som kan hjelpe han før han selv er klar til å ta i mot hjelp. Kanskje trenger han et mer omfattende behandlingsprogram enn samtaler hos psykolog og jevnlige urinprøver? Det finnes flere typer behandling for personer med rusrelaterte problemer, og hvis din kjæreste kontakter lege kan de sammen finne ut hva som passer han slik at legen i så fall kan skrive henvisning dit.

Når det gjelder deg vil vi anbefale deg å tenke nøye gjennom den situasjonen du har kommet opp i. Er dette forholdet noe du ønsker å satse på? Mange pårørende til rusmisbrukere glemmer å ta vare på seg selv, noe som fører til at de får svært redusert livskvalitet. Husk at du ikke kan redde han, kun støtte han hvis han selv bestemmer seg for å gjøre noe med sitt problem. Hvis du skulle ønske å prate med noen om dette er du hjertlig velkommen til å ringe oss for en prat, eller snakke med veiledningssenteret for pårørende til rusmisbrukere. De har nummer 22993490.

Legg igjen en kommentar