Hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hei… Jeg har en god venninde som har begynnt å røyke hasj. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre… trenger råd fortest mulig.. ! =/ Gutt, 17

Mann, 17 år fra Sogn og Fjordane

Hva du kan gjøre for din venninne er vanskelig for oss å si, vi kjenner jo hverken deg eller henne. Du skriver ikke noe om hvor mye og ofte hun røyker, eller hvor lenge hun har holdt på med dette. Rent generelt sett tenker vi at det kan være lurt å begynne med å prate med henne, fortelle at du er bekymret og spørre hvorfor hun har begynt å røyke hasj. Hvis hun under samtalen er enig i at dette er et priblem for henne kan du kanskje tilby deg å følge henne til helsestasjonen for ungdom, rådgiver på skolen eller en annen voksen som kan hjelpe? Dersom hun ikke synes at hasj er noe problem for henne er det dessverre lite du kan gjøre for å hjelpe annet enn å varsle noen voksne. Husk at det å si fra om din bekymring ikke er det samme som å sladre, det er tvert i mot en hjelp du gir din venninne.

Når du skal snakke med noen som bruker Cannabis kan det være en fordel å ha litt kunnskap om hvordan det virker på kroppen. Hvis du har lyst til å lese om dette kan du klikke deg inn på hasjguiden eller RUStelefonens nettsider.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.