Hei! Har ett spm anngående alkohol. Er det normalt å drikke ett 0,4l glass med vin tre kvelder i uken? Og dersom det gjerne blir mer enn ett i helgene? Er det ett faresignal å være plaget av angst? Altså, dersom alkoholen hjelper mot angsten? Hva er normalt alkoholforbruk?

Kvinne, 24 år fra

Hva som er normalt eller ikke, er det også vanskelig å være entydig på. I vår norske kultur er det vanlig å tenke seg alkohol som en del av en sosial sammenheng, og hva som er normalt kan variere fra sted til sted, og fra gruppe til gruppe.

Det å være plaget av angst behøver ikke å være noe faresignal i seg selv, men det kan være greit å merke seg at jevnlig alkoholinntak kan skape mer angst når virkningen av alkoholen avtar. Dersom alkoholen hjelper mot angsten kan fristelsen til å drikke for å dempe angsten der og da bli stor, og faren for å utvikle en avhengighet er absolutt tilstede.

Det en bør være oppmerksom på i tilknytning til avhengighet, er om en gradvis drikker mer og mer for å bli beruset, om en utvikler høy toleranse, og om en har store forandringer av personligheten i beruset tilstand. Les mer her og her.

Dersom angsten skaper problemer i dagliglivet anbefaler vi å kontakte lege som evnetuelt kan henvise til behandling, noe som vil ha bedre virkning enn inntak av alkohol.

Legg igjen en kommentar