blue-question-markFinnes det noe vitenskapelig materiale som viser at AA og tolvstegsmetoden gir positive behandlingsresultater? Kan det tenkes at 12 stegsmetoden kan ha negative konsekvenser?
Mann, 51 år fra Hordaland

Det finnes mange forskjellig måter å tilnærme seg en behandlingsform på. Hvis vi leter etter noe i disse som kan få negative konsekvenser, vil man sikkert finne det. Vi mennesker er forskjellige, vi tilnærmer oss behandlingsformer helt ulikt, sånn skal det vel kanskje også være, slik at man kan starte med en behandlingsform som passer den enkeltes behov. For noen kan nok det å gå på møter hvor man forventer at en skal dele sine problemer med andre for tøft. Da bør man kanskje søke hjelp andre steder for sitt rusproblem. Det finnes en masse litratur om at folk holder seg rusfrie etter å ha startet med denne modellen du nevner, og det finnes kanskje også det motsatte. Anonyme Alkoholikere har et servicekontor i Oslo. Det klokeste tror vi ville være at du tar direkte kontakt med de som jobber i denne organisasjonen og stiller ditt spørsmål til dem. Når det gjelder vitenskapelig materiale om ulike former for behandling, anbefaler vi deg å snakke med noen som forsker på dette, f.eks. SIRUS.

 

 

 

Legg igjen en kommentar