vinflaske og -glass1) hva kan jeg gjøre når pappa driver med rus? 2) Ossen kan ejg få hjelp?
Kvinne, 14 år fra Østfold

Det beste er å finne noen å snakke med som du kan dele dine bekymringer med, og som kan hjelpe deg. Det kan være noen voksne du kjenner, helsesøster, sosiallærere eller andre lærere. Det kan også være til hjelp å snakke med noen som har erfaring med dette. Vi kan foreslå BAR, eller nærmeste Helsestasjon for ungdom. Du sier ikke noe om hva pappa’n din ruser seg på, men hvis det er snakk om alkohol kan du ta kontakt med Al-Anon.

Det er også mulig å snakke med barnevernet i kommunen du bor. Når det gjelder barnevern, kan du få hjelp via Alarmtelefonen for barn og unge eller barnevernvakta.

Husk at du også kan ringe oss på 08588, eller ringe til veiledningssenteret for pårørende,

Legg igjen en kommentar