Overdoser?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

400 mg sobril. 5 mg haldol. 5 g paracet. 6 mg cicadin 500 mg truxal. Hvordan vil dette sammen påvirke kroppen? har lest litt for å prøve å finne ut om hun kan være farli, men det kommer an på vekt og sånn skriver de. tror hun veier rundt 60 kilo, sånn vanlig liksom, ikke så høy, kanskje 1,60 kanskje. Fant en pose med tabbeletter hos bestevenninna mi, hun sliter litt. Alt var skrivd på utsiden av posen, akkurat som om hun teller. Jeg turte ikke ta den fra henne eller spørre, visste ikke hva jeg skulle si lissom. tenk om hun tar alt da? Hun drikker en del også. Tror hun snakker litt med helsesøster da.
Kvinne, 16 år fra

Vi vil først starte med å presentere de ulike pillene i henhold til pakningsvedlegget:

Sobril er et legemiddel med angstdempende og svakt muskelavslappende effekt. Brukes ved angst, uro og spenningstilstander. Likedan ved søvnvansker,  akutte abstinenssymptomer og alkoholdelirium.Kan kombineres med andre preparater ved depresjoner med angst. Kan gis før operasjoner eller tannbehandling. Dosen bestemmes av legen som tilpasser den for deg.

Truxal brukes ved angst, uro og søvnforstyrrelser. Understøttende behandling ved avvenning av alkohol- og stoffmisbruk. Ved akutte og kroniske tilfeller av alvorlige sinnslidelser (psykoser). Søvnforstyrrelser ved psykiatriske lidelser. En vanlig daglig dose vil være: ved søvnforstyrrelser: 15-25 mg,  ved angst og uro: 30-60 mg daglig.

Circadin brukes som monoterapi til kortvarig behandling av primær insomnia (problemer med å sovne eller fortsette å sove, eller dårlig søvnkvalitet, i minst én måned) karakterisert ved dårlig søvnkvalitet hos pasienter som er 55 år og eldre. Dosen er én Circadin-tablett daglig.

Haldol brukes til behandling av akutte (plutselige) og kroniske (langvarige) psykoser, forvirring (noen ganger i forbindelse med alkoholisme), uro, aggressivitet og adferdsproblemer generelt. Haldol brukes også til behandling av en viss type ukontrollerte bevegelser (tics), og mot kvalme og oppkast.

Dette er medisiner som gis ut på resept av lege og er derfor ikke ulovlige rusmidler. Hvis din venninne ikke har fått disse tablettene gjennom egen resept etter avtale med lege burde hun ikke innta disse. Ved blanding av tabletter skal man alltid rådføre seg med lege. Det høres ut som en svært voldsom dose å ta alle disse tablettene samtidig.

Det høres ut som om venninnen din har lagt disse tablettene i samme pose, noe som for oss virker skummelt. Vi synes også det er svært spesielt at venninnen din har Circadin pga hennes unge alder. Du sier at venninnen din sliter litt, høres det kjent ut for deg at hun kan ha angst, uro og søvnforstyrrelser? Du kan ta en prat med venninnen din, si hva du vet om pillene og spørre henne hvorfor hun tar dem og om hun har fått dem av legen? Kanskje du kan tilby henne å følge henne til helsesøster og snakke om situasjonen?

Det er vanskelig for oss å si om hun kan dø av å ta disse pillene, men som sagt høres dosen svært stor ut. Noen av legemidlene du har nevnt kan endre effekten av andre legemidler. Alkohol bør ikke inntas sammen med noen av pillene fordi pillene forsterker effekten av alkoholen. Du kan lese mer om tablettene på Felleskatalogens pasientutgave

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.