Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

marihuana

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

 

cannabisHei igjen 🙂 sendte inn et spørsmål tidligere om bivirkningen jeg har hatt etter at jeg prøvde marihuana for første gang. da sa dere at jeg burde få sjekket det ut hos legen min. men, hva er konsekvensene jeg får av det, vil foreldrene mine få vite om dette, vil det komme opp når jeg søker jobb. hva skjer om jeg forteller legen hvorfor jeg har vært såpass dårlig så lenge? har vært «fjern» som jeg skrev i det andre brevet i 4 mnd i strekk nå. og det blir bare værre og værre. har vært hos legen å testet meg for alt annet, og dem finner ikke ut av hva som er galt med meg.

Mann, 15 år fra Østfold

Når det gjelder legens taushetsplikt, gjelder det som hovedregel for alle pasienter  over 16 år. Det betyr ikke at legen automatisk vil gi opplysninger til dine foreldre dersom du opplyser til legen om at du røyka marihuana for 4 mnd. siden, for legen skal ta hensyn til at du ikke ønsker at dine foreldre skal få vite dette. Men dersom du hadde alvorlige rus- eller psykiske problemer eller en annen alvorlig diagnose og er behandlingstrengende, har legen opplysningsplikt til foreldrene dine og evt. barnevernstjenesten fordi du er under 16 år.Legen vil heller ikke varsle politi eller annen myndighet om det du gjorde for 4 mnd. siden, så du kan trygt gå til legen med problemet ditt. Det vil ikke «komme opp» når du søker jobb ol.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.