Kjøpte alkohol til mindreårig

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg er en gutt på 21 som er i den uheldige situasjonen at jeg ikke tenkte meg om, å kjøpte alkohol til en mindreårig jente. Hun gikk på fet og delte alkoholen med de på festen. De ble oppdaget av foreldrene og festen ble stoppet. noen på festen sa jeg hadde kjøpt alkohol til de. 11 av foreldrene anmeldte meg for å ha kjøpt alkohol til deres unger. Foreldrene til jenten jeg kjøpte alkoholen til anmeldte meg ikke. Så det jeg lurer på er om jeg kan få noe straff siden jeg kjøpte til hun jenten. Ikke til de på festen. Og siden foreldrene hennes ikke har anmeldt meg?
Mann, 21 år fra Hordaland

Så langt vi vet spiller det ingen rolle hvem som anmelder deg all den tid det kan bevises at du faktisk har brutt loven og kjøpt alkohol til noen som er under 18 år. Du kan lese mer om dette i alkoholloven.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.